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CODE REFERENCE (S): 

 

2010 CBC Sections 507.8, 507.3, 507.4, 508.2 and 508.2.4.   

 

ISSUE: 

 

10% of the area of Group H-2, H-3 and H-4 occupancies is permitted in unlimited area Group F and S 

occupancy buildings, but the code is silent with Group H-5 or Group B buildings.  This created a problem 

particular for existing buildings.  The hazardous level of Group H-5 is not higher than Group H–2 or H-3 

occupancies.  Some jurisdictions have allowed H occupancy as accessory use in unlimited area buildings 

including “B” occupancy. 

 

 

 

POLICY: 

 

Although Section 507.8 does not mention H-5 for the allowable 10% area in unlimited area buildings, there 

is nothing in the code that says that Group H-5 is not allowed or Groups H-2, H-3, H-4 and H-5 are not 

allowed in unlimited “B” occupancy buildings.  Section 508.2.1 clearly allows 10% accessory use for all 

occupancies provided the occupancy separation and other code requirements are met.   

Use Section 508.2.1 to allow 10 % accessory use for Groups H-2, H-3, H-4 and H-5 occupancies in 

unlimited area buildings containing Groups B, F or S occupancies. 

 


